Uppfattningar om Investeringar

Investering är en aktivitet som utförs av människor som har besparingar, dvs. investeringar görs med hjälp av besparingar, eller med andra ord, människor investerar sina besparingar. Men alla sparare är inte investerare. Investering är en verksamhet som skiljer sig från sparande. Det betyder många saker för många personer.

Investering har tre uppfattningar:

Finansiell uppfattning: Investering är fördelningen av monetära resurser till tillgångar som förväntas ge en viss vinst eller positiv avkastning under en viss tidsperiod. Dessa tillgångar varierar från säkra investeringar till riskfyllda investeringar. Investeringar i denna form kallas också finansiella investeringar.

Ekonomisk uppfattning: För ekonomer innebär investeringar nettotillskott till ekonomins kapitalstock som består av varor och tjänster som används i produktionen av andra varor och tjänster. I detta sammanhang innebär termen investering därför bildandet av nytt och produktivt kapital i form av nybyggnationer, nya producenters varaktiga utrustning såsom anläggningar och utrustning.

Social uppfattning: En investering som görs för att säkerställa gemensam harmoni och social nytta, t.ex. investering i polio-kampanj osv.

Om du vill veta mer, klicka på länken: Spacex

Är alla investeringar spekulativa?

Vi vet att en investering innebär att man offrar eller satsar en del pengar i dag i väntan på en ekonomisk avkastning senare. Investeraren spekulerar lite i hur stor avkastning han kommer att få. Det finns ett inslag av spekulation i alla investeringsbeslut. Det följer dock inte av detta att alla investeringar är spekulativa till sin natur.

Äkta investeringar är noggrant genomtänkta beslut. De innebär endast beräknade risker. Den förväntade avkastningen är förenlig med den underliggande risken för investeringen. En äkta investerare är riskbenägen och har vanligtvis ett långsiktigt perspektiv i åtanke. Varje person verkar ha fattat noggrant genomtänkta beslut och varje person har endast tagit en kalkylerad risk.