Hur du köper och säljer aktier själv

Ett mäklarföretag med full service är vad de flesta människor föreställer sig när de tänker på att investera. Dessa mäklare är traditionella mäklare som tar sig tid att förstå din personliga och ekonomiska situation. De tar hänsyn till ett antal faktorer, bland annat äktenskaplig historia, livsstil, personlighet, risktolerans, ålder (tidsram), inkomst, tillgångar och skulder1.

Dessa mäklare kallas "full service" eftersom de inte bara kan tillgodose dina investeringsbehov, utan också ge dig alla typer av finansiell rådgivning, inklusive bodelning, skatterådgivning, pensionsplanering och budgetplanering. Därför kallas vi "full service". Fullservice är för investerare som vill ha hjälp med att hantera alla sina finansiella behov, nu och i framtiden, och som vill ha allt i ett paket. När det gäller provisioner är fullservicemäklare dyrare än lågprismäklare, men att ha en professionell investeringsrådgivare på din sida kan vara värt den extra kostnaden. Konton kan skapas från så lite som 1 000 dollar. De flesta människor, särskilt nybörjare, faller in i denna kategori när det gäller vilken typ av mäklare de behöver.

Online- och lågprismäklare ger däremot inga investeringsråd och är i princip bara till för att ta emot dina order. De är vanligtvis mycket billigare än fullservicemäklare eftersom de inte har några kontorsbesök eller ackrediterade investeringsrådgivare. Avgifterna bestäms vanligtvis per transaktion och du kan öppna ett konto på internet för lite eller inga pengar. Om du har ett konto hos en nätmäklare behöver du bara logga in på deras webbplats och öppna ett eget konto så kan du köpa och sälja aktier direkt.

Kom ihåg att den här typen av mäklare inte ger dig några investeringsråd eller aktietips, så du måste hantera dina investeringar själv. Det enda tillgängliga stödet är tekniskt stöd. Online-mäklare (rabattmäklare) tillhandahåller investeringsrelaterade länkar, forskning och resurser som kan vara användbara. Detta är ett bra alternativ om du anser att du har tillräckliga kunskaper för att hantera dina egna investeringar, eller om du inte vet något om investeringar men vill lära dig på egen hand.

Det viktigaste är att ditt val av mäklare ska baseras på dina personliga behov. Fullservicemäklare är bäst för dem som är villiga att betala en premie för att någon ska ta hand om deras ekonomi. Online- och rabattmäklare är däremot bäst för personer med litet startkapital som vill ta riskerna och belöningen av att investera på egen hand utan hjälp av ett proffs.

DSPP:er uppfanns för flera generationer sedan för att små investerare skulle kunna köpa aktier direkt från företag.För att delta i ett DSPP måste investerare handla direkt med företaget, inte med ett mäklarföretag, men systemen som driver DSPP:er varierar från företag till företag. Många företag erbjuder DSPP via en överföringsagent eller annan tredjepartsorganisation, och investerare bör kontakta företagets avdelning för investerarrelationer för mer information om hur de kan delta i DSPP.