Hur Man Väljer Aktier För Daghandel

Daghandel är en uppsättning handelstekniker där en näringsidkare köper och säljer flera gånger på marknaden under loppet av en dag för att utnyttja volatilitet och trender i tillgångens intradagspris. Daghandel är vanligtvis en institutionell praxis eftersom ett finansinstitut i hög grad kan utnyttja sina transaktioner för att öka sin lönsamhet, samt utnyttja sofistikerade handelsalgoritmer.

Men eftersom många mäklarfirmor numera tillåter handel online kan intradagshandel bedrivas av vanliga privatpersoner från praktiskt taget var som helst, med bara några få nödvändiga verktyg och resurser. Detta gör det möjligt för privatpersoner att också komma in i spelet. Men daghandel är i sig en investeringsstrategi med hög risk - en strategi som kräver mycket noggrannhet, kunskap, expertis och tålamod.

Innan du bestämmer dig för att börja daytrada måste du ta reda på vilka aktier som är på din radar och fokusera på dem. Med så många valmöjligheter där ute kan det vara en överväldigande uppgift att identifiera rätt aktier att lägga till på din bevakningslista. Så hur vet du vilka aktier som lämpar sig bäst för denna typ av handel? Läs vidare för att ta reda på några grundläggande tips för allmänt aktieurval som daytrader.

Tänk på din egen position

Precis som allt annat i ditt ekonomiska liv bör de aktier du väljer för din daghandelsstrategi vara anpassade till dina mål och din personliga situation. Det finns trots allt inte en strategi som passar alla.

Tänk på hur mycket kapital du har, vilken typ av investering du tänker ta dig an och din risktolerans. Och glöm inte bort att göra avkall på forskningen. Det bästa sättet att göra det är att studera marknaden, läsa in sig på företagens finanser, fundera på vilka sektorer som bäst speglar dina personliga behov, din personlighet och dina värderingar, och kom ihåg att börja tidigt. Du måste få ett försprång på handelsdagen, så det är en bra idé att tajma dig själv enligt marknadens öppningar.

Hög likviditet och volatilitet vid daghandel

På finansmarknaderna avser likviditet hur snabbt en tillgång kan köpas eller säljas på marknaden. Det kan också hänvisa till hur handeln påverkar värdepapperets pris. Likvida aktier är lättare att dagsaffärshandla och tenderar att vara mer rabatterade än andra aktier, vilket gör dem billigare. Dessutom är aktier som erbjuds av företag med högre marknadsvärde ofta mer likvida än företag med lägre marknadsvärde. Det beror på att det är lättare att hitta köpare och säljare för aktien i fråga.

Handelsvolym och index för handelsvolym (TVI)

Daytraders använder ofta indexet för handelsvolym (TVI) för att avgöra om de ska köpa in sig i en aktie eller inte. Detta index mäter mängden pengar som flödar in och ut ur en tillgång.

Handelsvolymen är ett mått på hur många gånger aktien köps och säljs under en viss tidsperiod - vanligen inom en enda handelsdag. Mer volym indikerar ett större intresse för en aktie - både positivt och negativt. Ofta är en ökning av volymen för en aktie ett tecken på att en prisrörelse är på väg att ske.

Finansiella tjänster

Finansiella tjänsteföretag erbjuder utmärkta aktier för daghandel. Bank of America är till exempel en av de mest omsatta aktierna per omsatta aktier per handelssession.1 Bank of America är en utmärkt kandidat för daytrading, trots att banksystemet betraktas med ökad skepsis, eftersom branschen har uppvisat systematisk spekulativ verksamhet.

Sociala medier

Branschen för sociala medier har också varit ett attraktivt mål för daytrading. Det massiva inflödet av nätmedieföretag - tänk Snapchat och Facebook - har följts av en hög handelsvolym för deras aktier.

Dessutom rasar debatten om dessa företags förmåga att omvandla sina omfattande användarbaser till en hållbar intäktsström. Medan aktiekurserna teoretiskt sett representerar de diskonterade kassaflödena för de utfärdande företagen, tar de senaste värderingarna också hänsyn till företagens intäktspotential. Vissa analytiker hävdar att detta har lett till högre aktievärderingar än vad som framgår av de grundläggande faktorerna. Hur som helst fortsätter sociala medier att vara en populär daghandelsaktiegrupp.

Bortom din geografiska gräns

Med alla portföljer är det viktigt att diversifiera. Det innebär att man måste se bortom sin egen bakgård. Överväg andra aktier som är noterade på andra börser, inklusive Hang Seng Index i Hongkong eller London Stock Exchange (LSE). Genom att bli global får du tillgång till utländska aktier och potentiellt billigare alternativ.

Den nedersta raden

Även om det kan vara en riskfylld investeringsstrategi är daytrading också mycket vanligt och kan vara mycket lukrativt - förutsatt att du kan grunderna. Variabler som relativ likviditet, volatilitet, handelsvolym och varierande industriella förhållanden är alla bidragande faktorer när det gäller att avgöra vilka aktier som är bäst för daghandel.